Singur pe o insulă pustie. Ed Stafford

Singur pe o insulă pustie“, de Ed Stafford. Autorul, un binecunoscut expert în arta supraviețuirii, decide să se izoleze pe o insulă nelocuită din Pacificul de Sud pentru 60 de zile.

Ajunge acolo fără nimic. Fără haine, gol pușcă, fără apă și fără mâncare. Ca un naufragiat care și-ar salva viața înotând spre prima bucată de pământ pe care o vede în zare.

Întreaga aventură va fi documentată de Stafford cu ajutorul unor camere video, dar fără contact uman. Pentru a nu interveni în procesul de izolare totală, Stafford lasă bateriile golite ale camerelor video într-un anumit loc al insulei, de unde membrii echipei sale, aflați pe o altă insulă din apropiere, le ridică și-i lasă altele în schimb.

Deși ideea cărții sună interesant, Stafford confruntându-se cu tot felul de obstacole, fiind nevoit să sufere de frig/sete/foame, totul este prea static și monoton pentru mine și chiar a trebuit să mă forțez să termin lectura.


Discovery a produs un documentar-serial cu aventura lui Ed Stafford, numit „Marooned with Ed Stafford.”

Pe tema aventuri/călătorii am mai citit „Pe jos de-a lungul Nilului“, de Levison Wood, „Un eremit în Himalaya“, de Paul Brunton, „Bazarul pe roți“, de Paul Theroux, „Vând kilometri“, de Mihai Barbu, „Oyibo“, de Ana Hogaș și Ionuț Florea, „Axa lupului” și „În pădurile Siberiei“, de Sylvain Tesson, „Călătoria unei parizience la Lhasa“, de Alexandra David-Neel, „În sălbăticie“, de Jon Krakauer, „Pe drum“, de Jack Kerouac, „Jupiter’s travels“, de Ted Simon.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *