Am fost sclava Daesh. Jinan

Am fost sclava Daesh“, de Jinan. Scena este perioada (2014) în care ISIS (Daesh) era în plin avânt și părea ca și cum ar putea cuceri întreg Orientul Mijlociu. Între timp, situația s-a cam domolit, iar rețeaua jihadistă a fost în mare parte anihilată.

Jinan avea doar 18 ani când a fost răpită de ISIS și vândută într-o piață de sclave din orașul Mosul.

Fata a fost cumpărată de alți soldați Daesh, care au sechestrat-o, torturat-o și forțat-o să le fie sclavă. A avut noroc și nu a ajuns și sclavă sexuală, ceea ce ar fi fost inevitabil dacă n-ar fi reușit să scape.

După trei luni de captivitate, Jinan, de etnie kurdă, dar yazidită ca religie, lucru care i-a atras numai chin din partea temnicierilor Daesh, a reușit să evadeze.

Din nefericire, soarta ei a fost împărtășită de câte alte femei, câte dintre ele nereușind să evadeze și devenind sclavele supuse ale jihadiștilor Daesh.


Pe tema fenomene sociale/povești din lumea musulmană am mai citit „Nojoud, divorțată la 10 ani”, de Nojoud Ali, „Eu sunt Malala“, de Malala Yousafzai, „Persepolis 1+2“, de Marjane Satrapi, „În pielea unei jihadiste“, de Anna Erelle.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *