Monștri invizibili. Chuck Palahniuk

Monștri invizibili“, de Chuck Palahniuk. Poate singura carte a acestui autor, pe lângă „Fight Club“, care mi-a stârnit un dram de interes.

Personajul principal este o femeie care a fost desfigurată și a rămas fără mandibulă, după ce a fost împușcată în față în timp ce conducea o mașină.

În timpul recuperării, o întâlnește pe Brandy, un travestit care încearcă să învețe să vorbească precum o femeie, în timp ce personajul nostru principal învață să vorbească fără mandibulă.

Evenimentele se succed rapid cu frați gay morți, prințese travestite, schimbări de identitate și un șoc. Personajul principal află că Brandy este de fapt Shane, fratele ei gay pe care-l credea mort, și care se străduiește să semene cât mai mult cu sora lui, adică personajul principal.

Ce îmbârligătură!

Acum cei doi pleacă pe tot cuprinsul SUA, unde pretind că vizionează case pentru bogătași care vor să le cumpere și fac rost de medicamente din băile caselor și se droghează non stop. Ies la iveală abuzurile sexuale la care a fost supus Brandy/Shane de către tatăl lui și al personajului principal.

Ițele se încurcă și mai tare când se află că Brandy/Shane a știut tot timpul că personajul principal e sora lui. Aflând asta, personajul principal mărturisește că și-a tras singură glonțul în față pentru a nu mai fi frumoasă.


De Chuck Palahniuk am mai citit „Blestemați“, „Rant“, „Snuff“, „Fight Club“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *