Playlist pentru sfârșitul lumii. Mihnea Blidariu

Playlist pentru sfârșitul lumii“, de Mihnea Blidariu. Da, acel Mihnea Blidariu care este și parte din formația Luna Amară. Nu poți să nu te gândești la ce înseamnă un artist complet când descoperi o carte interesantă scrisă de către un om care face și muzică la fel de bună.

„Playlist” este o carte care nu a ajuns în mainstream, la fel ca muzica Luna Amară. Pentru că de ce?

Fiecare capitol al cărții, care conține câte o poveste separată, are asociată și o piesă. De aici „Playlist“. Am fost uimit ca la primul capitol să dau de The Dresden Dolls, care, fie vorba între noi, nu-i o muzică pe care o auzi la orișicine în România.

Printre personaje se regăsesc personaje politice ca Nicolae Ceaușescu sau Ion Iliescu, dar și unele din mass-media. Mesajul cărții este, în general, sarcastic și batjocoritor la adresa societății de astăzi. Ceea ce nu e surprinzător ținând cont de implicarea activă a autorului în problemele curente ale societății noastre.

E o carte care respiră, care te poate șoca pe alocuri, dacă ești slab cu duhul, și care îți oferă o perspectivă acidă și amuzantă a realității.

Pe tema cărților românești de ocazie am mai citit „Flash-uri din sens opus“, de Marian Godină, „Prețul aurului. Sinceritate incomodă“, de Maria Olaru, „27 de pași“, de Tibi Ușeriu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *