În noapte. Haruki Murakami

În noapte“, de Haruki Murakami. O carte care începe ciudat, cu un dialog care nu pare foarte credibil și cam lipsit de sens, dar intriga m-a prins destul de repede.

Suferind de lipsă de timp, m-am gândit vreo două-trei zile la cărticica asta, încercând să o termin și fiind curios ce se întâmplă mai departe. E abia a doua carte de Murakami pe care o citesc, dar da, pot spune că îmi place stilul lui de a scrie. Nu degeaba este elogiat la nivel mondial.

În noapte” este povestea unei nopți din viețile câtorva personaje. Mari Asai, care decide să-și petreacă noaptea citind într-un restaurant și ajunge într-un love hotel, Takahashi, care intră în vorbă cu ea și între ei se înfiripă ceva, Shirakawa, tipul asiatic obsedat de muncă și tipul bărbătesc sătul pănâ în gât de familie.

Mafia chineză, prostituata bătută, mobilul lăsat într-un supermarket și Eri Asai, sora lui Mari, care doarme non-stop de două luni și ajunge blocată în altă lume.


De menționat că fiecare capitol are desenat un ceas, cu ora la care se întâmplă acțiunea, iar artificiul ăsta te ajută să păstrezi o linie temporală a întâmplărilor.


De Haruki Murakami am mai citit „Iubita mea, Sputnik“, „După cutremur“, „Pădurea norvegiană“.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *