Ghidul astronautului pentru viața pe Pământ. Chris Hadfield

Ghidul astronautului pentru viața pe Pământ“, de Chris Hadfield. Astronaut NASA care a petrecut aproape 15 ore în spațiu și multe alte mii de ore pe Stația Spațială Internațională, colonelul Chris Hadfield, primul canadian care a pășit în spațiu, își povestește devenirea și experiența ca astronaut.

N-aș putea spune că este o carte grozavă, ba chiar destul de plictisitoare. Sigur, sunt câteva momente interesante, când afli detalii pe care nu le știai despre viața în spațiu, însă marea parte a poveștii este compusă din strădania lui Hadfield de a deveni astronaut.

Poate singurul moment mai entuziasmant din carte, care te face să fii trup și suflet alături de protagonist, este atunci când Hadfield iese în spațiu pentru primul său spacewalk.

Din cauza substanței folosite pentru curățarea vizorului căștii, ochii lui Hadfield se irită și încep să-i curgă câteva lacrimi care, în lipsa gravitației, îi rămân lipite de ochi și-l orbesc. Pentru a ieși din această situație, astronautul a fost nevoit să deschidă o supapă a costumului spațial și să elibereze oxigen în spațiu.


Pe lângă toate acestea, Chris Hadfield, datorită activității sale pe social media și pozelor făcute din spațiu, a devenit și o persoană publică celebră, adesea servind ca ambasador pentru NASA.

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *